Squashforbundet / Nyheter / 2021 / Vi har vært på rundreise i Nord-Norge!
dommerkurs.jpeg

Vi har vært på rundreise i Nord-Norge!

Vi har vært på rundtur i Nord-Norge for å besøke de flotte klubbene som er der. Vi har skrevet et lite sammendrag fra turen. Nysgjerrig?

Sammen med selveste Matt McFahn tok Charlotte fatt på en rundreise i Nord-Norge og Bærum.

Etter et og et halvt år uten ordentlig organisert idrett, var det godt å kunne ta treningsklærne på, og møte klubbene i hallen, der aktiviteten er, og ikke bare på Teams. Det har vært et utfordrende år for klubbene og medlemmene, og dessverre ser man at noen medlemmer har falt fra. «Hva skal vi gjøre for å få medlemmene tilbake, hvordan skal vi rekruttere nye og introdusere dem for verdens sunneste idrett?».

Det er ikke bare i Squash-Norge at man ser at noen medlemmer har falt fra, og et resultat av at medlemstallene i idretten generelt har Norges Idrettsforbund startet kampanjen «tilbake til Idretten». Dette er noe vi absolutt jobber sammen med klubbene våre for å klare, selv.

Flyet fra Gardemoen gikk tidlig lørdag 23. Oktober og opp til Bodø. Der ventet det en bil som skulle ta oss fra Bodø til Mo i Rana. Vel ankommet Mo i Rana møter vi en hyggelig gjeng som driver Rana Squashklubb. Vi har et møte og diskuterer hvilke utfordringer man møter ute i klubben, og hvordan man sammen kan jobbe for å få tilbake medlemmene, hvilke nye aktiviteter man kan arrangere – rett og slett god idémyldring. Rana Squashklubb er en klubb med et veldig hyggelig styre, som ønsker det beste for medlemmene sine, og ønsker å tenke nytt for å vokse. Det skjer nemlig mye spennende i Mo i Rana – på anleggsiden og mange spennende tanker om fremtiden. Matt og jeg har troa på at Rana Squashklubb er en klubb vi kommer til å se mye til fremover, og som vi forhåpentligvis ser igjen om ikke veldig lenge. Vi gleder oss stort til å se hva som skjer framover. Takk for oss, Mo i Rana – en stor glede å besøke dere :-)

I Mo i Rana arrangerte Norges Squashforbund «Trener 1»-kurs, med godt oppmøte og en humørfylt gjeng. Matt er enestående når det kommer til formidling, kunnskap og tanker om Squash – så det er veldig lett å bli motivert, til tross for at det er mye informasjon man skal gjennom ila en intensiv dag i squashhallen. Well done, Matt- and thanks!

CE42ACF9-F0FE-4530-BCB1-77081E77B3A0_1_105_c.jpg

Fra Mo i Rana gikk turen til idylliske Mosjøen. Her møtte vi styret i Mosjøen squashklubb, en klubb med ambisjoner, og som har oppfostret mange gode squashspillere. Vi hadde i tillegg til klubbmøte, klubbaktivitet et dommerkurs. Dommerkurset er det første nivået i WSO sin dommer-stige. Vi skulle erfare at «let, no let og stroke» skulle være litt mer utfordrende enn man kanskje skulle tro – men meget lærerikt for oss som tok det. Takk til Mosjøen for at dere tok så godt i mot oss – vi heier på dere! 

Etter noen regnfulle dager, tok vi med oss godt mot og kjørte håpefulle mot Bodø. Kanskje det ikke var regn der? Vi tok feil!

Vi møtte Bodø Squashklubb, en klubb med en fantastisk ildsjel med navn Harald Skodvin- en som virkelig gir alt for klubben og ønsker å rette stort fokus på rekruttering av juniorer og unge voksne (vi kan vel kalle det for det?;)). Her hadde vi gode diskusjoner med styret, og vi ser at det mange lurer på, og synes er utfordrende er en gjenganger. «her må vi gjøre noe for å tilrettelegge for de» konkluderer Matt og jeg med. Videre var det trening med Matt, og vi kan si at det var en suksess – godt humør, mye svette og god innsats! Bodø er en klubb det er veldig koselig å besøke, med gode anleggsfasiliteter. Så her håper vi juniorene, studentene og andre hopper på og blir med gjengen der. Det er nemlig ikke noen annen idrett som gir den samme intensiteten ila en time som Squash. Tenk det!

Bodø.jpeg

Klare for siste stopp i nord, nemlig Tromsø Squashklubb. Her møter vi ENDELIG godværet, og vi er håpefulle om kanskje at vi får se Nordlyset også – tross alt meldt sterkt nordlys. Det gjorde vi ikke – bedre lykke neste gang. Vi møter gjengen i Tromsø, som skal ha turnering på lørdagen, og ønsker dommerkurs for å være klare for å dømme kamper hele dagen. Klubbturneringen er en stor suksess, gode kamper, godt humør og en veldig inkluderende og imøtekommende gjeng. Vi fikk bli bedre kjent med Tromsø, og deres medlemmer- og kan konkludere med at det er et meget hyggelig lokale, og fine fasiliteter for å spille god squash, og ikke minst utvikle seg.

Tromsø.jpeg

Den siste dagen på tur er vi på plass i Bærum, for å møte Bærum Squashklubb, og se hva de gjør- og hvordan de har det. Vi møter Geir, som forteller om aktivitetstilbudet de har, hvordan situasjonen er for klubben- og hvilke tanker han har for fremtiden. Det er en klubb med ambisjoner, og gode ideer- og som veldig straks skal arrangere Capra Bærum Open – PSA turnering. Spennende, og veldig kult- sikkert også litt stressende nå rett før. Vi fikk god innsikt, fikk diskutert hvordan man kan tenke fremover, og snkket om hva som oppleves som vanskelig- men også hva som som fungerer godt. De har skapt et godt tilbud til medlemmene sine, og har en veldig stor juniorgruppe, noe som er veldig gledelig. Vi ønsker dere lykke til med arrangering, og alt dere har tenkt til å gjøre- vi ses nok veldig snart igjen!

imagedwwao.png

Noen fine dager på tur, mange gode og nødvendige samtaler og møter, gode treninger- og kurs og ikke minst, veldig mange koselige mennesker og klubber. Vi takker for gjestfriheten, og gleder oss til å besøke dere igjen.

Lykke til med alt av arbeid, sette ideer til live og få enda flere gode squashøyeblikk.

 

Matt og Charlotte