Squashforbundet / Nyheter / 2022 / Julehilsen fra Presidenten
jul.jpg

Julehilsen fra Presidenten

Kjære Squash-Norge Året 2022 er nesten over, en velfortjent høytid venter de fleste squashspillere. I den sammenheng er det passende med et lite tilbakeblikk på året som har gått.

Vi har ingen statistikk på hvor mange kamper som er spilt i det brede land, hvor mange ballvekslinger som har funnet sted eller hvor mange spillere som har skiftet grip på racketen sin, men det vi vet, er at hele Squash-Norge er glade for å ha tilbragt nærmest ubegrenset med tid på banen etter årene med nedstengninger og tunge restriksjoner.

Selv om vi har sett en tendens til dalende deltakelse på turneringer, både håper og tror vi at dette vil snu. Vi er godt i gang med å tilrettelegge for dem som ikke har tid og mulighet til å sette av en hel helg til å delta på turneringer. Vi ønsker at turneringer, på alle nivå, skal være lett tilgjengelig og at terskelen for å melde seg på skal være lav. Et samlet Squash-Norge er et sterkt Squash-Norge.

Blant våre aktive spillere ser vi en ny generasjon vokse frem, fra klubber helt i sør til det kaldeste nord. Vi har en stor, flott gruppe av jenter i juniorklassene som viser kjempepotensial, og flere gutter som hevder seg veldig sterkt i seniorklassen. I mai sendte vi to juniorlag til EM. Begge lag leverte fantastisk god squash. I tillegg har spillerne deltatt i flere individuelle turneringer, deriblant German Open, Finish Open, Danish Open og Nordic Junior Open. Vi var selvsagt også representert med våre herrer og damer i Lag-EM, bare noen få uker før juniorene.

For 2023 har Norges Squashforbund et sterkt ønske om å øke samholdet i norsk squash ved å:

-Gjøre turneringer mer tilgjengelig og lettere å gjennomføre

-Øke trenerkompetansen ute hos klubbene

-Styrke kommunikasjonen mellom klubber og forbundet

Vi har fått på plass en Sportskomité som presenteres på nyåret; samt at vi jobber med å opprette en ny Turneringskomite. For å få dette til trenger vi hjelp av dere alle. Har du lyst å bidra så ta gjerne kontakt med din klubb eller vår administrasjon.

Jeg vil runde av med å rette en stor takk til Tord og Filip som utgjør vår administrasjon, mine kollegaer i styret, Marianne, Stein Erik, Frode, Andrea samt varamedlemmene Janikke og Elias som aktivt deltar med positivitet og støtte. Takk for innsatsen.

Mest av alt vil jeg takke alle dere som spiller squash, dere som svetter på banene og som er den største grunnen til at vi faktisk har noe å jobbe for.

God Jul og et riktig Godt nytt år!

 

Sportslig hilsen,

Jon Rune Trengereid

President