Squashforbundet / Nyheter / 2023 / EM herrer 2023
336649486_611679280863641_1030696901494365175_n.jpg

EM herrer 2023

Herrelaget vårt har nådd målet om å rykke opp til 2.divisjon.

Det norske herrelandslaget hadde en suksessfull EM-deltakelse fra 12-15.april i Gibraltar hvor laget gikk helt til finalen. Lagets målsetting var å komme til finalen, og med det sikre opprykk til 2.divisjon og en plass blant de 16 beste nasjonene i Europa.

I gruppespillet møtte vi Latvia, Malta og Guernsey. Alle lagene ble slått på overbevisene vis, over tre kamper hver, og sluttstillingen ble 12:0 etter gruppespillet. 

Blant årets spillere var to debutanter med. Dawood Atif og Sebastian Hylland fikk sjansen på lag med Andreas Knoph, Sindre Roaldsøy og Jesper Phillips. 

I kvartfinalen ble det tøff kamp mot et overraskende godt lag fra Liechetenstein. I de to første kampene tapte vi klart 0:3, men Jesper og Sebastian tok for alvor tak og vant sine kamper 3:0. Det resulterte i uavgjort, og nervepirrende minutter før dommeren til slutt kom frem til at vi vant med 6 flere poeng i løpet av kampene, og laget vårt var klart for semifinalen. 

Denne kampen ble spilt på fredagen, mot Italia som nylig rykket ned fra 2.divisjon. Det var klart for en svært viktig kamp som guttene visste de måtte vinne. I første kamp fikk Andreas en svært tøff jobb mot den italienske mesteren, og tapte raskt 3:0. Resten av laget tok ansvar, og vant sine kamper, så vi til slutt endte med restultatet 3:1 og var klare for opprykk og finale. 

I finalen møtte vi Slovakia, i en kamp som hadde alle ingredienser man kan be om i en toppkamp. Andreas sikret ledelsen med seier i sin kamp, mens Dawood gikk på et surt tap i sin kamp. Sindre holdt stand i sin kamp, på tross av en tøff start og sikret seieren, men Jesper klarte ikke å presse en fokusert Slokvaker tilstrekkelig, som sikret seieren til det Slovakiske laget. 

Vi er svært stolta over guttene for sin sterke prestasjon og avensement til 2.divisjon i neste års EM. 

Laget bestod av:

1. Andreas Knoph

2. Sindre Roaldsøy

3. Jesper Phillips

4. Dawood Atif

5. Sebastian Hylland

Trener: Filip Madaric.