Squashforbundet / Nyheter / 2023 / Hylland og Knoph kåret til norgesmestere
IMG_3310.JPG

Hylland og Knoph kåret til norgesmestere

Madeleine Hylland forsvarte NM-tittelen fra 2022 i nok et spennende mesterskap på Lysaker.

Hun kjempet seg gjennom gruppen av fremadstormende utfordrere. I kvartfinalen (Hedda Corneliussen) og semifinalen (Shelley Martinsen) før vi fikk finalen vi har ventet på, mot lagkamerat på landslaget, og den høyest rankede spilleren i Norge, Chloe Kalvø. Madeleine sparte ikke på kruttet og gikk hardt ut fra start. Hun tok en overbevisende seier på 3 game, med resultatene 11:4, 11:2 og 11:3. Dette ble hennes tredje seier i NM. 

Kampen om tredjeplassen ble gjort opp mellom Melanie Moore og Shelley Martinsen. Kampen var både hurtig, intensiv og mye taktikk. Til  slutt gikk Melanie seirende ut og kunne nok en gang klatre opp på pallen for å motta sin bronsemedalje. 

I herrenes turnering ble finalen spilt av den erfarne tidligere norgesmesteren Sindre Roaldsøy fra Stavanger, og den fremadstormende unggutten Andreas Knoph fra Bergen. Andreas har vært i fantastisk form hele sesongen, og har vært favoritt til å vinne hver turnering han har deltatt i. Denne finalen skulle ikke bli noen enkel match for favoritten fra Bergen. Sindre tok tidlig 2:0 ledelse i et voldsomt tempo og satt Andreas under press. Andreas viste solid spill og tålmodighen lønnet seg, og tok ham opp igjen til stillingen 2:2. Fra det punktet så han seg ikke tilbake, stormet inn til en solid 11:4 seier i siste game, og tok en fortjent seier i Norgesmesterskapet. 

I bronsefinalen møtte fjorårets finalist Adrian Østbye fjorårets bronsevinner Tarek Rezk. Begge utøvere kjempet til siste poeng, men seieren gikk til slutt til Tarek, som nok en gang tok bronsen i mesterskapet. 

Vi ser tilbake på et fantastisk arrangement på Lysaker. I år arrangerte forbundet selv turneringen med noen få uvurderlige nøkkelpersoner i hovedrollen. Uten dem er det umulig å levere den kvaliteten som forventes av et norgesmesterskap. 

Takk til sponsorer og samarbeidspartnere, Craft Sportswear, Dunlop, Lerøy og SQF. 

Vil du se mer av intervjuer, bilder, video og resultater kan du besøke lenkene nedenfor: 

https://www.facebook.com/norgessquashforbund

https://www.instagram.com/norgessquashforbund/

https://rankedin.com/en/tournament/19112/norgesmesterskap-squash-2023/draws/42250