Squashforbundet / Nyheter / 2023 / Junior NM 2023
340478733_156272417396670_4218159454474552262_n.jpg

Junior NM 2023

Camiliia Hendy og Sebastian Hylland kåret til juniornorgesmestere i 2023.

Årets NM ble avholdt på Lysaker og for en turnering det ble. 

Det deltok:

53 utøvere, fra 8 klubber, fire byer og det ble til sammen spilt 141 kamper. 


13 av spillerne deltok i de laveste klassene U13 og U11. Vi fikk se flott squash og god utvikling blant de aller yngste spillerne. Fremtiden ser lys ut for norsk squash. Lykke til med deres videre utvikling, vi gleder oss til å følge med. 

I klassene gutter og jenter U15 ble Kristian Mehling Knoph og Emma Amble norgesmestere etter sterkt spill gjennom hele helgen. Pallen forøvrig ble: 

  1. Emma Pia Amble / Kristian Knoph
  2. Frida Odeh / Ahmed Mustafa Awan
  3. Vilde Odeh / Nikolaj Boldin

Gutter og Jenter U17 var to tøffe klasser med svært tette matcher og en turnering som levde helt til siste slutt. Finalen i jenteklassen ble spilt av venninnene og klubbkamerater Emma Amble og Norah Fjellgaard. Emma satte standarden tidlig i kampen og vant til slutt 3:0 og sikret seieren i både U15 og U17. I gutteklassen var Sebastian Hylland en klar favoritt, men det ble tøff kamp om de øvrige plassene. Phillip Konig hadde spilte en svært god semifinale mot andreseedede Jonathan Trengereid, men til slutt var gutten fra Øvre Romerike Squashklubb litt for sterk og vant 3:1. Phillip møtte Kristian Knoph og til en svært spennende bronsefinale, hvor han til slutt klarte å vinne 3:2 og tok bronsemedaljen. Sebastian fulgte opp forventningene og ble norgesmester. Resultatene i gutter/jenter U17 ble: 

  1. Emma Pia Amble / Sebastian Hylland
  2. Norah Fjellgaard / Jonathan Trengereid
  3. Vilde Odeh / Philip Konig

I U19 klassene var det fantastisk squash og jevne oppgjør. Camillia Hendy beviste at hun er den klare favoritten blant de eldste jentene i landet. Hun vant alle sine kamper 3:0 og gjentok fjorårets bragd. I gutteklassen gikk Sebastian Hylland, Fabian Foss og Eirik Andersson til en round robin for å gjøre opp om podiumplasene. Kampen mellom Fabian og Sebastian ble en slags finale, hvor bergenseren Fabian måtte vinne for å sikre seg andreplassen. En tøff oppgave mot forhåndsfavoritten Hylland fra Bærum. Etter et svært tett oppgjør klarte Bærumsgutten til slutt å sikre seieren 3:1. 

Resultatene i klassene ble: 

  1. Camillia Hendy / Sebastian Hylland
  2. Norah Fjellgaard / Eirik Anderson
  3. Sofie Kaldestad / Fabian Foss

Takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere: Craft, Lerøy, Dunlop, Eye og SQF. Takk til foreldre og tilskuere for å bidra til en god opplevelse for alle barna og sist men ikke minst til våre frivillige Irene Fossen, Dawood Atif, Maria Bukier og Melanie Moore.