Squashforbundet / Nyheter / 2023 / Ny Sport- og landslagssjef
Image.jpeg

Ny Sport- og landslagssjef

Norges Squashforbund har ansatt Mahesh Mangaonkar som ny landslags- og sportssjef.

Mahesh er 29 år gammel og født i India. Som profesjonell squashspiller har han reist over hele verden med lengre opphold i Malaysia og USA. Han er trent og lever svært godt oppunder treningsfilosofen til respekterte Shaun Moxham. Mahesh er i dag gift med finske Maarit og bor i Helsink, Finland. 

Som profesjonell spiller har Mahesh en svært imponerende CV; 133 PSA turneringer, over 300 spilte kamper på PSA World Tour, 8 PSA titler fra totalt 19 finaler!

Hans høyeste ranking var 44 samtidig som han slo spillere som Marwan El Shorbagy(wr3), Allan Clyne(wr top20), Mathieu Castagnet(wr30), Raphael Kandra(wr20). I tillegg har han levert svært imponerende resultater mot de fleste av dagens topp 30 spillere. 

Ved siden av PSA World Tour spiller han på høyeste liganivå i Europa hvor han spiller for flere klubber og representer India i Asias Games og andre større eventer.  

Når han nå skal lede norsk squash legges PSA karrieren bort mens han fortsetter med ligaspill både for å ivareta eget nivå og for å opprettholde de kontakter han har skaffet seg opp igjennom årene. Mahesh har et sterkt ønske om å gjøre Norge til en attraktiv squash-hub for «up and coming» spillere noe som vil gi fantastiske muligheter til toppidretten i norsk squash. 

Som trener har han erfaring med camper og klinikker fra hele verden, solo sessions med både junior og senior spillere. Han har i dag regelmessig besøk i Finland fra topp spillere som ønsker å bruke han som sparringspartner, alt dette i tillegg til at han det siste året har hatt ansvar for det finske seniorlandslaget. 

Mahesh har et genuint hjerte for squashen og for de menneskene som er involvert. Han har en tålmodig og ydmyk tilnærming til rollen som trener og har vist en svært god evne til å se de individuelle behovene som en sammensatt gruppe har. 

Samtidig som han har levd av squash på fulltid har han også klart å fullføre en Bachelors in Business administration ved Häme University Of Applied Sciences, Helsinki Finland. 

Norges Squashforbund er svært glade for å ha fått Mahesh Mangaonkar med på laget.

Grunnet tidligere forpliktelser vil Mahesh starte i sin fulltidsstilling 15 Oktober 2023. 

Et større intervju med Mahesh kommer i løpet av August samt at han kommer på en gjestevisitt om ikke så lenge.

CRAFT