Squashforbundet / Nyheter / 2023 / Turneringskalender 2023/2024 er klar
65638491_1188070618038966_4816543060659798016_n[1].jpg

Turneringskalender 2023/2024 er klar

Basert på innsamlede tilbakemeldinger fra styret, spillere, foreldre og arrangører de siste to sesongene er det besluttet å gjøre endringer på strukturen for turneringskalenderen.

Det legges opp til et begrenset antall arrangementer med rankingkategori  platinum og gull. Turneringene skal fordeles forholdsmessig på regioner over 2023/24 sesongen.

Begrunnelsen for disse endringene er for å spre høyt rankede turneringer, slik at det trigger til større deltagelse og reise til andre klubber/regioner og slik at man ikke like enkelt kan samle rankingpoeng uten å aktivt delta på turneringer gjennom hele sesongen. Det er derfor også forsøkt å sette det opp slik at det ikke kommer for mange høyt rankede turneringer etter hverandre i samme området.

Dette resulterer videre i at det må bli færre høyt rankede turneringer pr. klubb og det er satt opp maksimalt en platinum eller gull til klubbene som har vist engasjement for å arrangere.

Turneringskalenderen finner du her: turneringskalender

Søke om turneringer:
I kalenderoversikten som ligger vedlagt ser dere tildelte turneringer for sesongen 23/24. Det kan nå søkes om sølv-, og bronseturneringer.

Vi oppmuntrer til å arrangere mange turneringer på disse nivåene for å inspirere de lokale/i nærområdet til enkelt å kunne delta på turneringer og for å bygge opp et godt sosialt miljø for juniorer og voksne.

Søknadsfristen for sesongen 23/24 er 1.juli. I tillegg er det mulig å søke om sølv og bronse turneringer gjennom hele sesongen, med 3 mnd. frist for sølv og 1 mnd. frist for bronse.

Juniorturneringer:
Vi oppfordrer alle til å arrangere juniorturneringer, enten en ren juniorturnering eller sammen med senior.

Hvordan søke om/opprette turneringer:
Dere må opprette turneringene i Rankedin (som i fjor) for å søke om sølv, bronse turneringene, men de tildelte turneringene skal også legges inn nå.
I Rankedin velger dere "create tournament" og gir videre et beskrivende navn på turneringen, aktuell dato og hvilke klasser (junior/senior/PSA) dere skal ha. NB! Dere må også legge inn/velge “norges squashforbund ranking” under "Edit-step" (hvis dere ikke legger inn rankingen, så får vi ikke beskjed om at turnering er lagt inn/søknaden kommer ikke til NSqF).
Ta kontakt om du trenger hjelp!

Krav til rankingkategori/level på turneringene:
Nytt for sesongen er at det også vil bli satt krav for å oppnå/beholde tildelt klassifisering, der det er satt følgende krav:

Platinum: minimum antall påmeldinger 45 og kvalitet på draw/deltagelse 4 topp 10 menn + 2 topp 10 kvinner.
Gull: minimum antall påmeldinger 35 og  kvalitet på draw/deltagelse 2 topp 10 menn + 1 topp 10 kvinner
Sølv: minimum antall påmeldinger 20
Bronse: minimum antall påmeldinger 10


Tildelt level vil da kunne nedgraderes dersom det ved påmeldingsfrist viser seg at kravet ikke er oppnådd.

Generelt:
Regions/landslagssamlinger vil vi komme tilbake til tidspunktet for.
Senior/junior NM og Norwegian Junior Open (NJO) vil arrangeres i regi av NSqF (evt. i samarbeid med klubb).

Dato for NJO vil vi måtte komme tilbake til, men det siktes mot april. Junior NM ses i sammenheng med når NJO arrangeres. 

Turneringsreglementet vil bli oppdatert i forhold til krav/struktur som er informert om over. 

Vær vennlig å gi tilbakemelding innen 15.juni om deres klubb er satt opp på dato som ikke passer. Forbehold om feil. Endringer kan forekomme.

Har du spørsmål, så er det bare å ta kontakt.