Squashforbundet / Nyheter / 2024 / Madeleine Hylland med historisk prestasjon i helgen
Nationals bilde.jpg

Madeleine Hylland med historisk prestasjon i helgen

Som kaptein for Trinitys damelag, ledet Madeleine Hylland laget sitt til en historisk tittel i amerikanske College Squash Nationals, som ble arrangert 29. februar til 3. mars i Philadelphia, USA.

Det hele startet i fjorårets sesong, da Hyllands lag var ubeseiret hele sesongen, noe som aldri har skjedd for Trinitys damelag. Selv om de hadde et tøft lag, ble de slått av Harvard 5-4 i finalen. Helt siden da har laget jobbet hardere enn noen gang for å ta tilbake pokalen de mistet i fjor. 

I år har Madeleine sitt lag vært ubeseiret gjennom hele sesongen. Tapet fra i fjor har likevel vært i bakhodet til alle lagvenninnene.

- Det skulle ikke skje igjen. Vi feiret knapt hver gang vi vant, fordi vi visste at "det samme skjedde i fjor, det er finalen som betyr alt", forteller Madeleine. 

Madeleine, som er fra Bærum Squashklubb, legger til at jentene presterte helt fantastisk gjennom hele helgen, og at nervene etter hver kamp begynte å bygge seg opp til finalen. 

- Jeg skulle spille første kampen i finalen og kjente nervene ta kvelertak før oppvarmingen, men etter at første ball ble slått og jeg hadde bestemt meg var det ingenting som kunne stoppe meg. Jeg fikk høre i ettertid at det var den beste kampen de noen gang har sett meg spille, og da jentene så resultatet på tavlen før sine egne kamper fikk de mot til å gi alt, deler hun engasjert. 

- Da jeg vant kjente jeg lykkerusen i omtrent 2 minutter før jeg løp til de andre banene for å heie, de to andre som spilte samtidig lå under. Da neste runde på 3 begynte lå vi under 2-1. Jeg skulle coache Kara Lincou på vår bane, og det var helt rått å se henne gi alt for å vinne. Etter at hun vant 3-2, 15-13 i siste sett, visste vi at vi bare måtte vinne en kamp til og jeg kjente at vi hadde vunnet, det var ingen sjans for Princeton å ta oss igjen. Det var en helt fantastisk følelse å se den siste ballen gå vår vei, og noe jeg aldri kommer til å glemme.

Madeleine vil takke laget hennes for å ha gitt henne den beste og mest uforglemmelige "siste" college kampen hennes med lagvenninnene. Etter gårsdagens hviledag, begynner hun videre med trening i dag, før Individuals spilles i helgen. Deretter reiser Madeleine hjem for å spille Norgesmesterskap helgen etter (15.-17. mars).

- EM er i mai og der vil jeg gi mitt aller beste for Norge. Jeg har også planer om å fortsette PSA-karrieren min og ser frem til flere spennende turneringer, legger Madeleine til.

IMG_8402.JPG

 

IMG_8389.JPG

HISTORISK SEIER I COLLEGE SQUASH NATIONALS: Støtten fra både lagvenninner og publikum gjorde turneringen til en uforglemmelig opplevelse. 

 

 

 

CRAFT