Squashforbundet / Nyheter / 2024 / Spennende NM-helg på Lysaker
Pallen i dameklassen, norgesmesterskapet senior 2024 - fra venstre: Chloe Kalvö, Madeleine Hylland og Irene Fossen.
Pallen i dameklassen, norgesmesterskapet senior 2024 - fra venstre: Chloe Kalvö, Madeleine Hylland og Irene Fossen.

Spennende NM-helg på Lysaker

Gratulerer til Madeleine Hylland Bærum Squashklubb og Andreas Knoph, Bergen Squashklubb som vinnere av kongepokal og norgesmestere for 2024!

Både Madeleine og Andreas forsvarte NM-tittelen fra 2023, med spill som var av meget høyt nivå gjennom hele turneringen.

Begge er seriøse utøvere og har trent hardt over lang tid, og dette gjenspeiler seg tydelig i forberedelser og gjennomføring.

I damefinalen spilte Madeleine mot Chloe Kalvö fra Lysaker squashklubb, og det var en meget god finale!

De begge satser hardt, og selv om Madeleine var favoritt slo Chloe godt fra seg og spilte kanskje sin beste kamp. Finalen ble spennende, men Madeleine hadde et kraftfullt og sikkert spill og vant 3-0, med sifrene 11-5, 11-7, 11-7.

I bronsefinalen var det Irene Fossen fra Bærum Squashklubb mot Camillia Hendy fra Lysaker Squashklubb. Også her var det høy kvalitet på begge spillene. Camillia tok det første gamet, da hun greide å få Irene litt mer bakpå, men Irene kom tilbake i de neste gamene med sine gode plasseringer og vant til slutt 3-1 over Camillia med sifrene 11-9 4-11 11-4 11-9.

I herrefinalen møtte Andreas juniorspiller Sebastian Hylland (16 år) fra Bærum Squashklubb, som for første gang spilte om NM-medalje. Sebastian er en “farlig” utøver som spiller på små marginer med en utrolig følsomhet, mens Andreas har et mer sikkert spill med stor prestasjon på lengder og plassering. Det var stor spenning til denne kampen om Sebastian skulle ta steget opp på øverste plass allerede nå.

Det første gamet var det enormt høy kvalitet på, og Sebastian “tryllet” ballen hit og dit mens Andreas hentet opp det meste. Det første gamet var meget jevnt, men Andreas dro det i land med 12-10. Han vant til slutt 3-0 med sifrene 12-10 11-5 11-8. 

I bronsefinalen herrer måtte dessverre Sindre Roaldsøy fra Hafrsfjord trekke seg, da han etter mange harde kamper og til slutt mot Andreas i semifinalen fikk ryggproblemer.

Tarek Rezk fra Lysaker squashklubb fikk 3.plass etter en meget god kamp mot Sebastian, der han tapte 3-0 med sifrene 11-6 11-6 11-4.

Madeleine sier selv dette om finalekampen:
Jeg kjente at jeg var veldig nervøs før kampen og følte på presset. Etter første ballen ble det bedre og jeg hadde fullt fokus på kampen. Publikumet var utrolig, det var kjempegøy å se så mange følge med! Det var en utrolig lettelse å vinne den siste ballen, det var som om alt stresset før finalen bare slapp.

Andreas sier selv dette om finalekampen:
Jeg kjenner Sebastian godt og viste at det ikke kom til å bli noen lett kamp. Under kampen prøvde jeg å spille på mine styrker og ikke la Sebastian få for mange sjanser til å avgjøre rallyene, noe jeg følte jeg fikk bra til. Jeg er veldig happy med en seier til slutt.

 

Det var god oppslutning fra herrene, der det var et 64-trekning og på damesiden var det 15 deltakere.

Takk til frivillige og da spesielt til Lars Erik Jacobsen og Stig Olsen som dommere og Patrick Hansen for utrolig flotte bilder.

Takk til sponsorer og samarbeidspartnere, Craft og Dunlop.

Resultater finner du på denne linken

CRAFT